Vecka 32 ♥

I vecka 32 väger dina bebisar närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisarna sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisarna ser rundare och mindre skrynkliga ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisarna på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att dom öppnar munnen. Dom klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


Nervös!

Hej sötnosar!
klockan halv 1 satt jag och anton här hemma och jag fick för mig att jag skulle till mödravårdscentralen idag, så gick jag och kollade på mitt papper med tiderna och viiisst.. skulle dit halv 2. Så det var bara att fixa iordning sig fort som tusan och halv springa till bussen, haha. Men vi hann iaf i goood tid, så vi kunde gå till kiosken på sjukhuset och köpa godis innan också hihi. Jag hade ultraljud, vilket gick ovanligt bra.. jag låg på rygg hela ultraljudet utan att bli yr, men hade en kudde under benen, tror det var därför, härligt var det iaf! :) Båda tjejorna ligger nu med huvudena neråt, men dom kan fortfarande vända på sig, men kanske dom vill ut?? Nervös som f*n är jag iaf.
magen för länge sen (sitter vid andra datan) typ vecka 27 kanske.
nu är jag ju i vecka 32! ska lägga upp ett inlägg sen så att ni vet ungefär hur det ligger till nu i magen ♥

Svar på en fråga

Det var någon av er som undrade vart jag hade köpt dom här vita dräckterna och dom är köpta på cubus :)

TOFTA

Hej bloggen!
Jag har inte uppdaterat något igår typ eller idag, men jag var hos min mormor & morfar i tofta med älsklingen och ida. Kom hem förut, och nu sitter vi bara här vid varsien data och har tråkiiigt!
skriver senare, är på lite dåligt humör.. därför att jag är så jävla uttråkad..
jag & baby badade bubbelbad igår, myyys ♥

alltid i mitt ♥-a

älskar er, mina systrar! ♥

Mår så dåligt!

Hej bloggen..
jag har inte orkar blogga så mkt, för jag har helt svullen kropp, är yr & sen massa annat. Kan knappt röra mig, får typ andnöd av att gå upp i trappan.. Ja, u named it.
jag mår inte bra, men nu ska jag ta det lugnt framför tvn med min älskling ♥

Kom precis hem

Hej bloggen!
är sjukt trött, gick upp kvart i 8.. och sen ner till mvc med anton! lyssnade på bebisarnas hjärtan och det lät bra, mätte magen & gjorde blodprov, allt var bara bra! häärligt. nu ska vi kolla klart på i rymden finns inga känslor som vi aldrig kollade klart på igår.
baaaby!
hoppas ni får en bra dag! :)
puss♥

mvc imorgon!

Hej allihopa!
imorgon ska jag till mödravårdcentralen på vanlig undersökning & se att allt är bra. sen skulle jag träffa någon läkare också, vet inte riktigt vad han/hon ska göra men skriver mer om det imorgon :)
gammal bild

Mobilblogg igen

Båda datorerna är upptagna, vilket inte är speciellt ovanligt.. Så därför uppdaterar jag inte så mycket! Men nu har jag precis städat och möblerat mitt rum HELT SJÄLV, och plockat upp lite överallt i lägenheten.. Så ni kan ju gissa om jag är trött nu! Just nu ligger jag och kollar på halv åtta hos mig. :) mamma kom precis hem, så vi ska väl snart äta och ikv blir det mys med familjen och älsklingen framför säsongspremiären av sveriges värsta bilförare. Puss Puss

:(

Hej alla bloggläsare!
Jag mår verkligen sjukt dåligt nu för tiden, har foglossning, halsbränna, sammandragningar, sjukt med vatten i kroppen så att mina fötter & händer är galet svullna, så att jag typ inte kan gå. Men i guess, det är så det är att vara gravid, hemskt! Nej, men det är värt all smärta sen för vad jag får tillbaka :) två fina tjejor ♥
tänkte att ni skulle få en bild på magen också! härligt va?
v 31 ♥

Förlåt..

Att jag inte har skrivit på hela dagen, men har inte haft tid.. och inget att skriva om. Men gör ett inlägg från mobilen nu. Jag ligger i sängen och ska precis kolla på någon barnfilm. Godnatt! Lovar att uppdatera mer imorgon.

DAGENS KÖP:


HEMMA!

Kom precis hem från stan, har varit & träffat min pojkvän & så följde jag med min kompis ner till sjukhuset. Hon skulle göra blodprov & lite sånt :) Jag har köpt 2 nappflaskor idag, som är till ersättningen, 7 nappar, 2 napphängare (eller vad man kallar det?), babyolja & babyshampo! Superbra!
Så nu ska jag bara ta det lugnt, bilder kommer upp lite senare.. ♥
någon gammal bild på mig & samanta, love u vännen ♥

Godnatt♥

Har inte gått och lagt mig ännu.. bebisarna ligger sjukt långt ner och trycker, så kan typ inte röra mig, så är jag inte ett dugg trött heller. Men nu känner jag att det är dags att sova iallafall. Imorgon ska jag på stan & köpa lite nödvändiga saker till älsklingarna, typ babyolja, puder, nappar, nappflaskor & såna saker. Bilder kommer imorgon, och om ni har tur så skriver jag ett inlägg innan jag går!
godnattt på er. ♥

VAFAN ÄR DET MED ER?

Jag säger en sak, negativa kommentarer.. STICK direkt! Ni har absolut ingenting på min blogg att göra.
nu tar jag en sak i taget.
Smiley: Någon med hjärna iaf! och ja, dom är dumma i huvudet, soc.. men så är det bara. Tack så mycket :*
Sofie: Ja, det kan jag absolut göra.. ska ni nu börja tro att jag är någon slags fejkgraviditet som vissa tror om micahs.se ? hmm.. crazy!

här är jag & magen.. och det fanns ingen "bebisar" tröja.
S: Om man bestämmer sig för att skaffa barn så säger du att man ska klara sig utan bidrag? vadå ska? finns det någon jävla regelbok på vad man ska ha & inte ha för att bli förälder? eller?
Nathalie: i "något inlägg längre ner" säger jag såhär:

jag behöver pengar för att kunna köpa sängar & såna saker som jag behöver tills dom kommer. sen får jag föräldrapenning, barnbidrag & underhåll.. så DÅ när dom kommer så har jag pengar så att det räcker och blir över.




åh, ursäkta. men blir så sjukt irriterad!

Usch för soc!

Hej!
jag hade ju skrivit att jag skulle kontakta soc, min mamma ringde dom och då sa dom att dom egentligen inte hjälper till med sånt, men bara för att jag hade tvillingar så skulle dom se om dom kunde göra något special i det här fallet. Eftersom jag är under 18 så ska, enligt dom, min mamma betala allt för att hon har försörjningsplikt, men så jävla mkt kan jag inte begära av henne liksom. Dom ska ringa tillbaka nu i början på veckan, så hoppas att jag får pengar av dom då. Fattar inte att det ska vara såå svårt att hjälpa till lite?

Vecka 31 imorgon.. ♥

vilket innebär:

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.

En lyckllig gravid kvinna
Om du väntar tvillingar kan förlossningen börja närma sig. Även om du kan gå tiden ut är det vanligast att tvillingar föds några veckor till en månad före beräknad förlossning. Du behöver inte vara orolig, tvillingar mognar tidigare än ensamma barn i livmodern; de är livsdugliga och brukar vara pigga om de inte föds allt för tidigt. I absolut flertalet fall kan man föda på vanligt sätt - och du ska inte genomgå två förlossningar. Den första tvillingen öppnar förlossningskanalen och nummer två kommer som regel ut utan större problem.


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.


Hur jag och min pojkvän träffades/blev tillsammans

Det var någon av er läsare som undrade, och har inget annat att skriva om så jag kan berätta.
Jag var inne på facebook & då stog det på en av våra gemensamma kompisars status "gilla den här statusen om du tkr jag ser bra ut" så hade bara 2 personer gillat och då kommenterade jag "aw, stackarn" eller något sånt.. då skrev anton "du ska fan inte vinna över mig" då la jag till han som vän & gillade hans status (en likadan) sen så började vi chatta, och vi visste ju typ vem varandra var, eller vi hade sett varandra några gånger förut. Och jag skulle åka till tofta så jag fick hans nummer och sen smsade vi. Men han skulle åka till turkiet i en vecka just den dagen, så vi sa typ hejdå.. sen så hördes vi inte förrens han kom hem en vecka senare. Och då började vi snacka om att träffas & sådär. Så tillslut träffades vi vid Ö&B när jag och mina kompisar var och köpte godis & skulle hem och se film. Så han följde med & sov hos mig. Sen började vi va oftare, och när han var på rymmen så bodde han hos mig i typ en vecka så då blev vi tillsammans :) ♥

Förlåt!

Jag uppdaterar sämst, men jag är med min pojkvän så har inte riktigt tid. Men yoanna, yoline & jag mår bra :)
Har galet ont i ryggen bara :(

juste, det var någon som undrade hur yoline uttalas och det är [joliin]

Nya kläder ♥

2 åkpåsar
strumpor
haha, det är anton som töntar sig! (hans fingrar)
fina va? :)

Dags att ta tag i allt!

Jag känner att jag har tidspress som tusan att köpa saker till bebisarna. Har ännu inte köpt sängar, bilstolar och åkpåsar. Dom sakerna skulle kännas galet skönt om jag bara kunde köpa dom snart. Men jag har inga pengar, så måste nog ta kontakt med soc.. vilket jag egentligen inte vill, men det är bara nu jag behöver pengar så att jag kan köpa dom nödvändigaste sakerna. Sen så har jag 180 kr/dag i föräldrapenning + 2 barnbidrag och 2 underhåll! Så då räcker pengarna och blir över. Men får 1000 kr när som helst, så ska köpa bebiskläder. Sen får jag 1000 nästa månad då skall jag köpa 2 åkpåsar som jag hittade idag på babyproffsen. Och sen så får jag då pengar av soc som jag får köpa sängar med. Det är så sjukt jobbigt, för eftersom det är två så blir det dubbelt så dyrt ju! Men det löser sig :)

BABYBOX

Var vid babyproffsen idag & hämtade ut dethär:
en blöjhink
vanish tvättmedel & ngn kupong.
amningsinlägg, haha.. vilket jag inte behöver men ändå ;)
en skiva
en hudolja
en tidning
en katalog
och blöjor :)
tack libero ♥

MELLANNAMN

Igår kom jag på vad dom skall heta i mellannamn. Jag ville ha något från min familj, alltså något som betyder eller står för något. Så valde att ta mina två systrars mellannamn. Så mina änglar kommer att heta:
♥ Yoanna Andrea Dahlström & Yoline Alexandra Dahlström
Fint, visst? :)

Det dåliga med en graviditet!

Varför nämner aldrig folk hur jobbigt det är att vara gravid? Dom säger bara att det är såååå mysigt och blabla. Själv så är min syn på graviditeten heeeelt annorlunda. Vad är det som är så mysigt med att vara stor som ett hus, och inte kunna gå utan typ få andnöd? Eller, ha ont i ryggen varje gång man suttit upp? Inte kunna ligga på magen när man sover, som är den absolut skönaste sovställningen! Inte kunna röka, såå jobbigt och det gör en på ännu dåligare humör än vad man kan få pga av humörssvängningar! Vad är det som är mysigt med att få halsbränna, spy & vara yr då & då? Ja.. det finns ju 1000 saker man skulle kunna ta upp. Tänk allt vi gör för dom barnen.. en graviditet är verkligen inte mysig, det är en mardröm, enligt mig.. haha! Men jag gör det absolut för att äntligen kunna få ploppa ut bebisarna och mysa med dom! :)
puss på er! ♥

Ska jag amma?

Många som har frågat mig. Och nej, det skall jag inte. Det skulle bli alldeles för svårt och ta upp all min tid, eftersom det är två bebisar. Det hade säkert funkat, men jag ska ge ersättning. Då kan jag också få hjälp av min pojkvän eller mamma att mata en bebis, vilket inte går om jag skall amma. Så det är den smartaste lösningen för mig.. Vissa anser det som onödigt, bröstmjölken är ju gratis? Ja, det är delvis sant.. Men nu har jag valt att lösa det såhär, och det kommer bli toppen! :)
bild från google.

Mobilblogg

Hej alla blogglärare! Förlåt att jag inte har skrivit något idag, men har varit vid sjukhuset, inget med mig eller mina bebisar att göra. Sen gick vi förbi en kompis också, och nu är jag hemma i soffan och gosar med Gucci! :)

Älsklingarna vill ha mat!

Hej :)
Vaknade för en halvtimme sen ungefär, så har jag precis duschat. Så nu ska jag äta frukost så yoanna & yoline får i sig lite näring, dom sparkar sjukt mycket nu, dom är nog hungriga haha :)
♥♥

Tack allihopa som har skrivit grattis till mig :) Och ja, på torsdag ska jag köpa maaaasssa rosa kläder :D ♥
anton hälsar! (han har ansiktsmask på sig på bilden)

Om ni har frågor..

eller vill prata mer med mig, så kan ni lägga till mig på facebook, eller min msn som står där under :)

ÅÅH ♥

Fick veta att jag väntar två tjejer! Så glaaaad :)
magen, v 30 ♥
yoanna & yoline ligger och gosar med varanda, det ni ser är
från höger: ena bebisens huvud & ansikte (ögon & näsa) i mellan dom är det deras händer & sen kommer den andra bebisens huvud (man ser inte ansiktet på den) KÄRLEK ♥

Godmorgon ♥

Ska till mvc snart och ta reda på könen, jag är så sjukt nervös!!

IMORGON!!

Är dagen jag har väntat på nu hur länge som helst! :) Jag får veta könen! Ni som vill ha sms dirr, säg till mig ;) annars får ni läsa det på facebook eller bloggen imorgon! ♥

herregud..

vad är det med dig människa?
"jag har inga barn, jag känner mig för ung för det men jag vill verkligen ha det i framtiden och jag tror mycket väl att jag kommer ge fan i om jag sätter på ungen blått eller rosa, jag kommer antagligen att välja kläder som jag tycker är fina. varför tror du att flickbarnet inte ska få ha blått? alla flickor kanske inte vill vara små och söta och rosa, självklart när hon kommer in i den åldern då hon själv vet vad hon vill ha så får hon välja rosa, vilket hon antagligen kommer att göra om hon föds i samma generation som dom som har föräldrar som tänker att flickor ska ha rosa puttinuttiga kläder, för hon vill väl se ut som sina vänner då."
Ja, varför skulle det vara fel på tjejer som har rosa på sig? Det är typ det du försöker säga nu. Och väljer man att sätta på sitt barn "killkläder" dvs blått osv.. så kommer barnet bli utpekat när det blir äldre, eftersom det säkert då kommer bli en "pojkflicka". Och nej, alla flickor kanske inte vill vara små och söta och rosa men så länge dom inte har något att säga till om så tror jag inte dom bryr sig heller och då är det MITT VAL! Sen om dom vill använda "killkläder" när dom blir äldre och kan tycka till själva så får dom såklart ha det?

V.30 ♥

 

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men dina bebisar måste fortfarande växa till sig en hel del innan dom är redo att komma till världen. Bebisarna är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om dina bebisar ligger skyddade av fostervattnet och livmodern kan dom känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisarna övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om dom sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur dom får hicka

 

Om dina bebisar föddes nu skulle dom kunna hålla sig varma utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.


UNDERBART!

HUR sött? ♥
kolla 2.34 när hon börjar gäspa, haha sen sjunger hon "hoooome" när hon gäspar, så söt! :D

SVAR TILL HILDA

"frågan är varför könet spelar någon roll när du ska köpa kläder? dom lär knappast bry sig om dom har något "tjejigt eller pojkigt" på sig. snälla kan inte någon generation bara ge upp med att uppfostra in sina barn till vad som är rätt och fel beroende på vad man har för kön."

Nu är det såhär att jag är redan är på jävligt dåligt humör. så varför ens komma med såna dumma frågor? Nej, klart dom inte lär "bry sig", men jag gör? Skulle du klä på din nyfödda pojke en rosa klänning tex? Nej precis!

Bebisarnas kläder.

Har inte köpt så mkt kläder till dom ännu, eftersom känns onödigt om jag ändå skall få reda på könen så är det ingen idé att köpa massa "tråkiga" kläder. Haha :) Men på tisdag får jag ju veta, så efter det ska jag shoppa barnkläder! :D
älsklingarnas lilla "hylla". ♥

SAMMANDRAGNINGAR/FÖRVÄRKAR

Åh, det är sååå jobbigt! Dom trycker liksom fötter & armar inifrån i min mage, det är jätteobehagligt och magen blir stenhård, så man typ inte kan röra sig! Och så har dom hållit på i 3 dagar nu typ. Den högra ligger jättehögt upp och pressar hela kroppen uppåt mot brösten, så kan typ inte sitta ner. Och den vänstra är helt galen och trycker allt vad den har utåt på magen, stannar på ett ställe sen PRESSAR ut hela jävla kroppen, haha! Så söta.. Men sammandragningar eller förvärkarna som man också kallar det, är verkligen jättejobbigt!! Speciellt när man är ute och går så kan man känna att man typ dööör ibland haha. Men snart är dom ute ur magen, då blir det straff!! med pussar hihi ♥

För er som undrar vad förvärkar är så är det livmoderns träningsprogram innan födseln, dom håller på i några minuter, i början är dom oftast oregelbundna, men när dom blir mer regelbundna så tyder det på att förlossningen är nära.
Alltså, jag börjar bli nervös!

På tisdag smäller det!

Hej alla söta läsare!
Kom precis hem från min kusins födelsedagskalas! :)
Alla kusiner (bilden är typ ett år gammal) Sam, Jag, Min syster, Kevin och Emy ♥
På tisdag ska jag kolla könen! :D Såg att det var någon som kommenterade ifall jag skulle göra det.

Sjukt bra låt ♥

VILL HA

Har ju inte köpt sängar och sånt ännu, har hittat några saker jag vill ha :)
(klicka på bilderna för att dom ska bli större)
Men det är så sjukt dyrt, tillsammans kostar det här 8314 och det är saker jag måste ha!

Duktiga bloggläsare!

Redan 65 läsare! Och klockan är bara 10 på morgonen :)
haha snygg bild! men jag bjuder på den ;)
LATER ♥

Svar på din fråga "c"

hoppas det funkar mellan dig och A. 
skulle vara tråkigt om erat förhållande inte funkade och ni redan flyttat ihop? är det inte lite riskabelt, eftersom små barn också tar åt sig av föräldrarnas bråk.. 
puss!

Ja, visst skulle det vara tråkigt om det inte funkade, men varför ska man ha ett förhållande om man ska gå runt och tänka så? Det kommer funka.. Och ingenting är riskabelt, jag vill dela resten av mitt liv med honom och han är "den rätta" som man nu iof säger till alla man är tillsammans med, men det känns verkligen. Vi är så jävla olika men ändå lika. Och vi har aldrig bråkat heller.. så, det är inget jag oroar mig för. Vi är BÄST på att lösa situationer, utan tjaffs.. därför att vi är helt enkelt gjorda för varandra :) Jag älskar honom (& bebisarna) över allt annat på denna jord, vi kommer bli en underbar familj ♥


darling ♥

AJ AJ AJ !

Kom precis hem, filmen var skitbra! :D
Men nu ska jag berätta den där hemska, men roliga saken.
Igår när anton var här så skulle han kittla mig, så jag skulle springa ut från dörren från mitt rum (som var stängd) så jag öppnade den, och höll kvar handen på handtaget när jag sprang ut och stängde dörren, hahah.. så jag kom ingenstans för jag satt fast med handen på andra sidan dörren! jag och anton höll på att dööö av garv hahahaah. Men vet ni :( har fått vääärldens blåmärken på armen nu, kan typ inte röra den, HAHA. Kolla:
Haha, men det var roligt :D

BYE

nu ska jag på bio! skriver när jag kommer hem, då ska ni få veta en jävligt hemsk men rolig sak ;D bli inte allt för nyfikna bara! sålänge så får ni en magbild ♥
v 29 ♥

NY DESIGN

gjorde en ny, snabb design.
tryck F5 om du inte kan se den :) ♥
nu ska jag duscha, sen bio med mamma & ida!

Ekonomi och boende.

Några av er undrar säkert hur jag kommer sköta min ekonomi när bebisarna föds. Det är såhär, att jag har varit på möte hos försäkringskassan och av dom kommer jag att få 180kr/dag ungefär i lite mer än ett år. Men jag bestämmer själv vilka dagar jag ska få/vill ha pengar på, det är svårt att förklara men.. haha. Sen kommer jag få underhåll från pappan till barnen max summan där är typ 1500 per barn och sen barnbidrag 1050 kr per barn.
Och sen så kommer jag bo hemma ett tag.. så att min mamma har sagt till mig att så länge jag bor hemma så sparar jag ju mera pengar, för det ända jag behöver köpa är saker till bebisarna.. typ mat, blöjor och allt sånt. Och hon lagar fortfarande mat till mig och sånt där, vilket är sjukt snällt av henne att ens låta mig bo kvar hemma trots två skrikande bebisar, haha :) Men jag och anton ska ju flytta ihop till en egen lägenhet efter ett tag, vet inte hur länge.. men det får vi se!
Puss på er ♥

GALNA!

Hejhej :)
bebisarna har varit helt galna sen igårkväll, den vänstra håller på att trycker sig utåt haha.. och den högra trycker sig uppåt. Hade sjukt med sammandragningar igår också, inte roligt.. :( kan typ inte gå då, menmen..
min söta vovve, gucci ♥
puss

hemma från mvc

båda bebisarna lever och mår bra :)
Jag har ju fått en ny barnmorska idag, en gammal tant, hon har jobbat på ungdomsmottagningen innan och var verkligen helt okunnig! Gillade inte henne. Hon glömde bort saker vi skulle göra och var helt vimsig och jobbig att lyssna på, ville bara gå där ifrån & så brukar jag aldrig känna när jag är där! Hon sa också att min gamla kommer tillbaka om 3 veckor typ, och frågade om jag ville ha tillbaka min gamla då eller om jag skulle ha kvar henne, ehh.. svårt val? Nej. Men jag sa iaf inget då, skulle kännas för taskigt.. haha. Ikväll ska anton sova här, äntligen.. har saknat honom ♥

Ett till inlägg styrt av en bloggläsare

S frågar:

Hur känns det:)? Haha asså jag menar, hur är det att va gravid :)? Att ha två människor i din mage?

Det känns heeelt underbart! Dom är liksom mini JAG, förstår ni? :D Det kan vara lite jobbigt att vara gravid också, tex jag kan inte sova på magen (vilket är det absolut skönaste sättet att sova på)! Jag har SJUKT ont i ryggen, det är lätt det värsta, jag börjar få bristningar framme på magen typ under naveln.. :( och jag får skitont i fötterna på kvällen om jag har gått mkt på dagen. Men trots allt så är det verkligen värt det! ♥

 


Godnatt sötnosar!

Nu ska jag ta mina tabletter smörja in magen med havandeskapsolja & sen sussa, den vänstra bebisen är galen just nu, som vanligt! Medans den högra aldrig sparkar och gör sin mamma rädd :( Men det ska nog inte vara någon fara, ska ju till mvc imorgon och kolla till att allt är bra! Tur, då slipper jag bli föör orolig. Och vet ni? Redan på tisdag får jag veta köön, iiihh! så glad ♥
mina kompisar som håller på min mage
natti natti :)

ÅH HERREGUD!

Måste bara få skriva det här. VARFÖR är alla gravida nu? det känns som att alla gör det för uppmärksamhetens skull, vet ni att ni måste uppfostra det där barnet resten av erat liv. Dom kommer bli som ni och som ERA föräldrar, jobba, ta studenten, supa och allt. Vissa ba: ååh gulligt. Vadå gulligt? Ja, visst när dom är små. Men har ni tänkt på att dom kommer växa upp, dom kommer bli jobbiga tonåringar osv.
Och om jag ska vara helt ärlig också så tkr jag bara att det är jobbigt med all uppmärksamhet, allt ska handa om mig mig mig hela tiden, JA jag ska ha barn. So? Så fort jag skriver med ngn, så frågar dom alltid om min graviditet. Det är inte ens ovanligt längre att vara gravid vid ung ålder, speciellt inte på gotland. Här är verkligen alla gravida nu, 4 kanske 5 av mina kompisar är det, 2 st har berättat att dom "ska" skaffa barn. Och kommer någon och säger "jag är gravid" så är det liksom ingen chock man får, utan ba: okej grattis! :) så pass vanligt är det på gotland, fattar ni? 2 av mina kompisar blev gravida ungefär samtidigt förra året, och födde i somras, dom var nog dom första på gotland innan "trenden" började, jag blev gravid i somras och gick ut med det i typ oktober för mina kompisar. Sen dess har det bara blivit fler & fler som blir med barn. Och ska säga en till sak till er, jag vill absolut inte vara någon förebild för "unga som vill skaffa barn", hade jag fått bestämma nu så hade jag kanske väntat lite. Jag ångrar absolut inte mina änglar, men hade kunnat 'skaffat dom' med någon jag älskar/någon som älskar dom också. Tycker egentligen att man ska vänta. Jag har redan gjort allt i mitt liv som man ska göra. Och jag har tröttnat på ungdomslivet, supa osv.. Därför, är jag mogen till att ha barn. Förstår ni skillnaden?
mamma finns här för er alltid, ska se till så att ni alltid har det bra, och mår bra! det är mitt ansvar, och jag ångrar verkligen inte er, ni och anton går före allt! ♥ och vi kommer bli en sån mysig familj, längtar!
.
men aa, ni som nu är gravida önskar jag all lycka till! och välj det som känns bäst för er, men tänk igenom det en extra gång.

För er som inte har sett:

här är bild på vagen
från sidan
framifrån
en del som man kan sätta på också, när dom blir lite äldre :)

Hur har vi sex?

Tänkte börja dagen med att amanda, min kompis ska få svar på sin fråga haha! Och ni som inte fattar så hade jag & min pojkvän skrivit på min status "jag och anton hade just vårat livs bästa sex" på skoj. Men här ska du iaf få svar amanda.

Eftersom du är så öppen på facebook om det, så kan du ju berätta hur ni lyckas ha sex ;)

Det är inga problem, kan jag lova. Men han kan inte ligga över mig längre, så att jag får ligga överst eller asses up faces down, hah skoja. Nej det känns bara fel att jag ska skriva ut vårat sexliv. Men vad ska jag säga, tjocka personer lyckas ju ha sex? Haha.


såhär liten mage hade jag när jag & anton träffades.

och såhär stor har jag nu, aja han får bara anpassa sig ;) ♥

Here we go

första inlägget ni styr.
Malin skrev:
Jag e lite nyfiken på hur förberedelserna ser ut för förlossning när det är tvillingar? Det är ju väldigt sellan man går 40 veckor? när är normalt?
Hur har du planerat för förlossningen med bedövninga osv?
Ja, alltså.. förlossningen. Man kan föda "normalt" om bebisana ligger med huvudet neråt men om dom ligger med rumporna neråt så blir det snitt. Och nej, man går oftast inte 40 veckor.. utan man kanske går 36-38 veckor, det är olika från person till person, eller så får man ett planerat snitt. Jag vill helst göra snitt, är så sjuukt rädd att föda genom ah ni vet, är rädd för att spricka och allt och kommer använda lustgas och ryggmärjsbedövning eller vad det nu heter, haha :)

några av er skrev också att jag ska lägga upp fler bilder, och ska försöka bli bättre på det. Men just nu sitter jag vid en annan data och har inga bilder här, typiskt va?

NI STYR

Skriv något ni vill att jag ska skriva/berätta mer om, något ni undrar, så kommer jag att skriva och svara på era frågor i ett inlägg varje dag. så KOMMENTERA på nu ♥

vecka 29

Den här veckan är dina bebisar 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Dom väger nu hela 1300 gram. Bebisarna fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Forskning har visat att bebisarna inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att dom redan kan lära sig, minnas och känna igen.


TABLETTER

iferex (den stora tabletten) tar jag två gånger per dag för att jag har järnbrist och folsyra (den lilla vita) tar jag en gång per dag, det är dom vitaminerna och proteinerna man behöver få i sig varje dag när man är gravid :)

SHIT!!

Kom på, jag måste till mvc och lämna tillbaka det värdelösa stödbältet jag lånade där! Annars kommer dom tro att jag har snott det, haha :) Men på torsdag ska jag på hälsokontroll, så får ringa till sjukgymnasten och fråga om jag kan lämna det då, men kom på nu att det kan jag inte. eftersom hon har en kurs redan imorgon!! shit, då måste jag lämna det idag :o aja, får hitta någon lösning.

SÅ J*VLA ONT I RYGGEN

men, allt för mina bebisar ♥

smått irriterad på situationen

är så jävla trött på att bara sitta hemma och glo! eftersom jag har hoppat av skolan så blir det lätt att jag bara stannar hemma på dagarna, alla andra går ju i skolan. och min pojkvän bor på landet, så har inte möjlighet att va med honom så ofta på veckodagarna. ibland så är jag med kompisar, men har så jävla ont i ryggen så orkar typ inte gå någonstans. och då är vi hemma hos mig, är så sjukt trött på den här lägenheten, mitt rum, allt. vill bara härifrån nu! jag orkar inte va hemma längre, ångrar att jag hoppade av skolan, verkligen. är så jävla frustrerande att va hemma, jag kan inte sitta vid datan speciellt långt tid innan jag får galet ont i ryggen. och hatar att kolla tv, det är så tråkigt. Så, då finns det inte så mkt annat att göra. Hatar verkligen att vara rastlös!! Men snart kommer bebisarna, och då kommer jag alltid ha något att göra, fan va härligt! Längtar efter det, och längtar efter dom ♥

spaaaark!

nu sparkar bebisarna som galningar, men varje gång mamma ska känna så slutar dom haha!
anton gick precis till bussen, så nu ska jag lägga mig i ett varmt bad & sen bara ta det lugnt.
imorgon börjar skolan för dom flesta, men inte mig.. har ju hoppat av! saknar faktiskt skolan lite har ju typ ingenting att göra på dagarna.
föralltid, du & jag ♥

VARFÖR?

kommenterar ni aaaldrig? det är inte roligt att skriva då. haha :(

hahah ser ni mina fötter?

så söööta ♥

presenter

har fått två jättesöta dresser av familjen i norge till bebisarna :)
lägger upp bild på dom senare.
på torsdag skall jag till mvc och träffa min nya barnmorska, är lite sur för att min som jag hade skall börja jobba på förlossningen så att jag måste få en ny! Gillade verkligen min gamla barnmorska, men jaja. :)
ska ta en bild på magen sen också.
puss ♥

Inte länge kvar!

Till den 18/1 då jag får veta köön! ♥

KOMMENTARER

varför kommenterar du med olika namn, i första inlägget låtsas du vara gurra? och i det andra "tord barnsköterska"? OJ, hur kan jag se det?
1. jag kan se din ipadress, (det ser ni också längst ner, under kommentaren)
2. du har kommenterat ungefär samma tid.

vill du ha svar på dina frågor eller?
"Tord"- jag behöver inga blöjor eller något sånt, har redan så att det räcker och blir över.
"Gurra" - jag gillade han när han va helväck, på gränsen till död.

och du, jag har spårat upp din ipadress, du bor i visby. och jag har lyckats spåra fram vilken adress också. sjukt omoget ? stick ifrån min blogg om ni inte visar respekt!

over and out.

BACK

har varit dålig uppdatering.
men nu har jag & min älskling pratat, och det har löst sig.
juste, idag fick jag det dära stödbältet, fattar inte riktigt hur man ska ha det men ah.
nu ska jag och anton kolla film, så vi hörs ngn annan gång :)

Bebisarna är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnorna fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklade hjärnor. Håret på bebisarnas huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisarna vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att dom ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för dom att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisarna.


pussssssssss♥


Mår inte bra.

Hej.
Har inte skrivit så mkt, det har hänt massa skit mellan mig & min pojkvän.
Idag är det våran 2 månadersdag och allt känns bara fel. Ska åka ut till han ikv
iaf, så vi kan prata. Vet inte vart det kommer att leda, men vi får se.

då. när allt va så jävla bra.
/amanda

RSS 2.0